RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ταρτ Σουϊς (ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ)

Mια πάρα πολύ ωραία και διαφορετική τυρόπιτα από το αλάτι και πιπέρι, που ξεφευγει από την κλασική ελληνική τυρόπιτα!!

Υλικά

250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό (100 γρ.)
λίγο αλάτι

Ταρτ Σουϊς (ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ)

Για την γέμιση

80 γρ. τυρί Εμενταλ τρυμμένο
2 αυγά
60 γρ. αλεύρι
500 γρ. γάλα

αλάτι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι πάνω στο τραπέζι κάνετε στην μέση μια γουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο
τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε τα υλικά. Αφήνετε τη ζύμη μισή
ώρα και την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό.
Αφού βουτυρώσετε κι αλευρώσετε μια φόρμα για τάρτες τη φοδράρετε με το ανοιγμένο φύλλο.
Ανακατεύετε τώρα σε μια κατσαρολίτσα το αλεύρι, το γάλα(κρύο), το βούτυρο, ελάχιστο
αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύοντας διαρκώς βράζετε την κρέμα 20 λεπτά. Αφού
την κατεβάσετε απο τη φωτιά ρίχνετε συνεχίζοντας το ανακάτεμα το τριμμένο τυρί, τα κροκάδια
και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα. Στρώνετε αυτό το μίγμα πάνω στην ζύμη (με
την οποία φορδάρετε τη φόρμα) βάζετε τη φόρμα σε μέτριο φούρνο και ψήνετε την τυρόπιτα 
20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0