RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σούπα με βοδινό

Υλικά


1 κιλό ψαχνό βοδινό κρέας(αν είναι δυνατό μπούτι)
3 καρότα
3 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 ρίζα σέλινο
1/4 κιλό ξεφλουδισμένα μπιζέλια
1 κουταλιά ντομάτα πολτός
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι παλιό κόκκινο κρασί
3 λίτρα νερό
αλάτι, πιπέρι

Σούπα με βοδινό 1 κιλό ψαχνό βοδινό κρέας(αν είναι δυνατό μπούτι) 3 καρότα 3 πατάτες 2 κρεμμύδια 1 ρίζα σέλινο 1/4 κιλό ξεφλουδισμένα μπιζέλια 1 κουταλιά ντομάτα πολτός 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 ποτήρι παλιό κόκκινο κρασί 3 λίτρα νερό αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να σας δώσει βοδινό κρέας από το μπούτι του ζώου και να το κόψει σε φέτες πάχους ενός
εκατοστού. Κόβετε τις φέτες σε κύβους ίδιου μεγέθους. Πλένετε καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε ισομεγέθη
τετράγωνα κομματάκια. Βάζετε σε μια ευρύχωρη χύτρα το λάδι και καβουρδίζετε τους κύβους του κρέατος και τα άλλα
χορταρικά. Τα σβύνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτετε το αλάτι την ντομάτα λυωμένη σε νερό και πολύ
ζεστό νερό. Αφήνετε να βράσει το φαγητό επί δυο τουλάχιστον ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζετε προσεχτικά και 
σερβιρετε την σούπα καυτή συνοδεύοντας με αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0