RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ριζότο με σπαράγγια (Γαλλία)

Υλικά


1/2 κιλό ρύζι
1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια
3 φλυτζάνια ζωμό
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 κρεμμύδι
1 1/2 ποτήρι ανθόγαλα
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο

Ριζότο με σπαράγγια (Γαλλία) 1/2 κιλό ρύζι 1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια 3 φλυτζάνια ζωμό 2 κουταλιές βούτυρο 1/4 κρεμμύδι 1 1/2 ποτήρι ανθόγαλα 4 αυγά 1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση Καβουρδίζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το βούτυρο. Όταν ροδίση, βάζετε το ρύζι και μόλις στεγνώσει,
ανακατεύοντας, ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό ώσπου να τον πιει και να βράσει το ρύζι. Πριν το βγάλετε από τη 
φωτιά ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο για να γυαλίσει και το τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Έχετε στο μεταξύ καθαρίσει
πλύνει  καλά και σωτάρει μέσα σε βούτυρο τις κορυφές των σπαραγγιών. Όταν κοντεύουν να βράσουν τις στρώνετε
σε σειρές πάνω από το ρύζι. Χτυπάτε τα αυγά με το ανθόγαλο, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Περιχύνετε μ' αυτή την κρέμα τα σπαράγγια και τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Τοποθετείτε το πυρέξ σε ζεστό
φούρνο και τα αφήνετε ώσπου να σχηματισθεί στην επιφάνεια χρυσή κρούστα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0