RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ορεκτική σαλάτα Ισπανίας

Υλικά

1/2 κιλού τόννους κονσέρβας

1/4 κιλού πράσινες ελιές

4 αυγά σφικτά

5 ντομάτες

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

1 ποτήρι ελαιόλαδο

10 φιλέτα αντζούγιας

Αλάτι

[post_ad]
Εκτέλεση
Ορεκτική σαλάτα Ισπανίας

Πλένετε στρογγυλές ντομάτες, τις σκίζετε στο πλάι και τις ανοίγετε αφήνοντας τη βάση
ενωμένη. Βράζετε τ' αυγά σφιχτά και με το ειδικό εργαλείο τα κόβετε φέτες. Αφαιρείτε το 
κουκούτσι από τις ελιες χωρίς να τις σπάσετε. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και 
καψαλίζετε για ν' αφαιρέσετε τη φλούδα. Τις ανοίγετε, βγάζετε τους σπόρους και τις 
κόβετε σε λουρίδες. Αναποδογυρίζετε στο κέντρο μιας κρυστάλλινης πιατέλας την κονσέρβα
του τόννου. Γαρνίρετε τον τόννο με φιλέτα αντζούγιας, και κομμάτια αυγού. Τοποθετείτε
ολόγυρα πράσινες ελιές Ισπανίας, φέτες πράσινης πιπεριάς, ντομάτες ανοιγμένες σαν 
λουλούδια και τα υπόλοιπα φιλέτα της αντζούγιας. Τοποθετείτε άλλη μια σειρά από κομμάτια
αυγού, μαύρες ελιές, και τελειώνετε το γαρνίρισμα με φετούλες κίτρινης πιπεριάς. Ανακατεύετε
μερικές κουταλιές λαδιού με αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχυνετε την ορεκτική σαλάτα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0