RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πολύ Νόστιμα Μακαρόνια με Κιμά

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γρ. κιμά μόσχου από σπάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
2 κλωναράκια μαϊντανό
2 κλωναράκια βασιλικό
1 φρέσκια τομάτα
1 τσαγιέρα χυμό τομάτας η τοματάκια κονκασέ
Μισό ποτήρι κρασί λευκό η ροζέ
1 πρέζα κουρκουμά ( προαιρετικά )
Λίγη πάπρικα
Κανέλα και γαρύφαλο
Πίπέρι και αλάτι
Ελαιόλαδο
Κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας τριμμένη
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
[post_ad]
Συνταγές Μαγειρικής Πολύ Νόστιμα Μακαρόνια με Κιμά


Εκτέλεση

Μαγείρεμα της σάλτσας μας:
Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε κομματάκια, το ίδιο κάνουμε με το σκόρδο και την πιπεριά μας, βάζουμε στην κατσαρόλα μας μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και τα σωτάρουμε, όταν μαραθούν προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώστε να μην έχει καθόλου σβώλους, σβήνουμε με το κρασί και κατόπιν ρίχνουμε την φρέσκια τομάτα, τον χυμό τομάτας, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλο.
Προσθέτουμε νεράκι όσο χρειάζεται ( όχι πολύ ) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα περίπου!

Για τα μακαρόνια:
Γεμίζουμε έως την μέση με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το νερό να βράσει όταν είναι έτοιμο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μισή κουταλιά της σούπας άλάτι, προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας και ανακατεύουμε, βράζουμε για 10 με 15 λεπτά και είμαστε έτοιμοι, σερβίρουμε προσθέτοντας κεφαλογραβιέρα τριμμένη!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0