Υλικά
1 Κιλό μύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
Αρκετά φύλλα βασιλικού
100 γρ ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια με προσοχή, τα πλένετε κάτω από την βρύση, τα βουρτσλιζετε και τα ξύνετε για να φύγει το χνούδι!
Τα βάζετε λίγα λίγα σε φαρδύ τηγάνι με λίγο λάδι στο οποίο έχετε ήδη προσθέσει τον βασιλικό και το σκόρδο.
Βάζετε το τηγάνι με τα μύδια σε δυνατή φωτιά χωρίς όμως να τα βράσετε, ότανα ανοίξουν πετάτε τα άδεια κελύφη και τοποθετείτε τα υπόλοιπα με το μαλάκιο σε μια πιατέλα ( με σχήμα κοχυλιού ) αν έχετε. Προσθέστε λίγο από το ζουμί που έμεινε στο τηγάνι αφου το στραγγίξετε, βάλτε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε την πιατέλα σας με φύλλα βασιλικού και ρίξτε πάνω από τα μύδια σας ψιλοκομμένο μαϊντανό!!
Καλή επιτυχία!!!
1 Κιλό μύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
Αρκετά φύλλα βασιλικού
100 γρ ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια με προσοχή, τα πλένετε κάτω από την βρύση, τα βουρτσλιζετε και τα ξύνετε για να φύγει το χνούδι!
Τα βάζετε λίγα λίγα σε φαρδύ τηγάνι με λίγο λάδι στο οποίο έχετε ήδη προσθέσει τον βασιλικό και το σκόρδο.
Βάζετε το τηγάνι με τα μύδια σε δυνατή φωτιά χωρίς όμως να τα βράσετε, ότανα ανοίξουν πετάτε τα άδεια κελύφη και τοποθετείτε τα υπόλοιπα με το μαλάκιο σε μια πιατέλα ( με σχήμα κοχυλιού ) αν έχετε. Προσθέστε λίγο από το ζουμί που έμεινε στο τηγάνι αφου το στραγγίξετε, βάλτε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε την πιατέλα σας με φύλλα βασιλικού και ρίξτε πάνω από τα μύδια σας ψιλοκομμένο μαϊντανό!!
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου