RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπουκατινι αλά καρμπονάρα (Ιταλία)

Υλικά


1/2 κιλό μπουκατίνι (λεπτά μακαρόνια με τρύπα)
1/4 παχύ χοιρινό (από το κεφάλι)
5 αυγά
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Μπουκατινι αλά καρμπονάρα (Ιταλία 1/2 κιλό μπουκατίνι (λεπτά μακαρόνια με τρύπα) 1/4 παχύ χοιρινό (από το κεφάλι) 5 αυγά 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Ενώ βράζετε τα μπουκατίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ετοιμάζετε τη σάλτσα που συνήθιζαν να φτιάχνουν οι 
καρβουνιάρηδες, πάνω στα κλαδιά του δάσους, όταν μάζευαν τα ξύλα για το κάρβουνο. Κόβετε το χοιρινό σε 
κύβους και το καβουρδίζετε μέσα σε μια κατσαρόλα, όπου έχετε ήδη ροδίσει στο λάδι μια σκελίδα σκόρδο.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, μαζί με το τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγο μαύρο πιπέρι. Βγάζετε τα 
μπουκατίνι αλ ντεντε τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα, όπου έχετε καβουρδίσει το χοιρινό. Τα 
ανακατεύετε πολύ καλά, έπειτα βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε ανακατεύοντας προσεχτικά
τα χτυπημένα αυγά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μια σουπιέρα πασπαλίζοντάς τα με παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0