RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Χαλβάς με σιρόπι πορτοκαλιού

Υλικά


Ελαιόλαδο 3/4 φλ.τσαγιού
Σιμιγδάλι ψιλό 1 νεροπότηρο
Ζάχαρη 1,5 νεροπότηρο
Μέλι μισό νεροπότηρο
Χυμό πορτοκαλιού μισό νεροπότηρο
Νερό 3,5 νεροπότηρα
1 ξύλο κανέλας
Κανέλα για το πασπάλισμα


Χαλβάς με σιρόπι πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι,το ξύλο κανέλας & την ζάχαρη να βράσουν.
Μόλις σιροπιάσει, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ξαναφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει ξανά το σιρόπι μας.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά, να ξανθύνει.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι μας (χωρίς το ξύλο κανέλας)

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς (με ξύλινη κουτάλα) μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να ξεκολάει καλά απ΄οτα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (της κουζίνας) αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και βάζουμε σε φόρμα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε και με ζάχαρη και διακοσμούμε με φέτες λεπτές πορτοκαλιού.


Καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια :

  1. σας παρακαλώ να αφαιρέσετε τη φωτο,είναι δική μου,αλλιώς να αναφέρετε την πηγη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H εικόνα σας αφαιρέθηκε από την ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0