RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Χταπόδι σκορδάτο Ιταλίας

Υλικά

2 χταπόδια φρέσκα 3/4 κιλού το καθένα
5 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Δεντρολίβανο και μαϊντανό
Πιπεριά κόκκινη
Αλάτι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Μισή κουταλιά κύμινο

[post_ad]
Εκτέλεση
Χταπόδι σκορδάτο Ιταλίας

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο τα φρέσκα μεγάλα χταπόδια έχουν την πραγματική γεύση της θάλασσας. Καθαρίζετε τα χταπόδια αφαιρείτε τα μάτια, το στόμα, και την εσωτερική κύστη, που περιέχει το μελάνι. Για να την βγάλετε πιο εύκολα σχίζετε τη μεμβράνη με μικρό μαχαιράκι. Χτυπάτε το χταπόδι πάνω στο μάρμαρο για να
κοπούν οι ίνες και να γίνει πιο τρυφερό. Το πλένετε σε τρεχούμενο νερό ώσπου να ασπρίσει τελείως και όπως είναι βρεγμένο το βάζετε μέσα σ' ένα πήλινο τσουκάλι, προσθέτοντας το λάδι, το σκόρδο τριμμένο, τη δάφνη και το κύμινο. Κλείνετε το τσουκάλι ερμητικά βάζοντας κάτω από το σκέπασμα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο δένετε γύρω από το στόμιο του τσουκαλιού μ' ένα σπάγγο. Αφήνετε το τσουκάλι
σε σιγανή φωτιά μία έως δύο ώρες ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού. Όταν ψηθεί καλά το χταπόδι το βγάζετε από τη φωτιά το στραγγίζετε. Προσθέτετε λάδι, αλάτι, ψιλοκομμένη πιπεριά, φύλλα δενδρολίβανου και μαϊντανό και το σερβίρετε μέσα σε πήλινη πιατέλα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0