RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόσουπα αυγολέμονο με κριθαράκι και λαχανικά

Υλικά 

1 κοτόπουλο 
1 κρεμμύδι
6-8 πατάτες μέτριες
6-8 καρότα
Μαϊντανό

Σέλινο
200 γραμ. κριθαράκι
2 αυγά
Χυμό ενός λεμονιού
[post_ad]
Κοτόσουπα αυγολέμονο με κριθαράκι και λαχανικά 

Εκτέλεση 

Βάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τις πατάτες (καθαρισμένες αλλά ολόκληρες), τα καρότα, το κρεμμύδι (καθαρισμένο αλλά ολόκληρο) το σέλινο και τον μαϊντανό. Βράζετε σε μέτρια-προς-δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Χωρίς να διακόψετε το βρασμό, βγάζετε απο την κατσαρόλα και μεταφέρετε σε πιατέλα την κότα, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Σκεπάστε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν ρίχνετε το κριθαράκι στον ζωμό που έχει απομείνει και αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο. Στο μεταξύ...

ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει πηχτή μαρέγκα. Συνεχίζετε να χτυπάτε και προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού. Οταν το μίγμα γίνει ομογενές προσθέτετε και τους κρόκους και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κιτρινωπή κρέμα.

Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, σβήνετε το μάτι και ρίχνετε το αυγολέμονο αμέσως στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου και η σούπα είναι έτοιμη.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή για πρώτο πιάτο. Μετά, για κυρίως πιάτο σερβίρετε την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα περιφερειακά του.

Καλή επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0