Υλικά
Φιλέτο σολομού φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
80 ml (1/3 φλυτζανιού) σόγια σος
80 ml (1/3 φλυτζανιού) χυμό πορτοκάλι
85 γρ. (1/4 φλυτζανιού) μέλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, έως ότου αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ σκεύος, βυθίζουμε το φιλέτο σολομού στη σάλτσα και αφήνουμε να μαριναριστεί 2-3 ώρες, εντός ψυγείου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ζεστάνει σε μέτρια φωτιά –χωρίς λίπος- βάζουμε το ψάρι μαζί με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 8-10 από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή λαχανικά της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία!!!
Φιλέτο σολομού φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
80 ml (1/3 φλυτζανιού) σόγια σος
80 ml (1/3 φλυτζανιού) χυμό πορτοκάλι
85 γρ. (1/4 φλυτζανιού) μέλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, έως ότου αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ σκεύος, βυθίζουμε το φιλέτο σολομού στη σάλτσα και αφήνουμε να μαριναριστεί 2-3 ώρες, εντός ψυγείου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ζεστάνει σε μέτρια φωτιά –χωρίς λίπος- βάζουμε το ψάρι μαζί με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 8-10 από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή λαχανικά της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου