RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Φιλέτο σολομού με σάλτσα μελιού

Υλικά

Φιλέτο σολομού φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
80 ml (1/3 φλυτζανιού) σόγια σος
80 ml (1/3 φλυτζανιού) χυμό πορτοκάλι
85 γρ. (1/4 φλυτζανιού) μέλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
Λίγο πιπέρι


Φιλέτο σολομού με σάλτσα μελιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, έως ότου αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ σκεύος, βυθίζουμε το φιλέτο σολομού στη σάλτσα και αφήνουμε να μαριναριστεί 2-3 ώρες, εντός ψυγείου.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ζεστάνει σε μέτρια φωτιά –χωρίς λίπος- βάζουμε το ψάρι μαζί με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 8-10 από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με ρύζι ή λαχανικά της αρεσκείας σας.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0